Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ




*Εχοντας ως στόχο βασικά να φέρουμε κοντά τους μαθητές της περιοχής μας με αυτά άλλων περιοχών της Ελλάδας
*έχοντας ως στόχο μας να αδελφοποιήσουμε σχολεία
* έχοντας ως στόχο μας να φέρουμε κοντά τα παιδιά
βρήκαμε την άμεση και ζεστή ανταπόκριση πολλών σχολείων της χώρας .
Μεταξύ αυτών ήταν και το 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ το οποίο αδελφοποιήθηκε με το ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ. Πραγματοποίησαν επίσκεψη μάλιστα και οι ίδιοι στις 18/09 για τον αγιασμό των σχολείων ώστε να παραδώσουν το υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές και να δώσουν τις ευχές τους και να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους .
Ακολουθούν οι εντυπώσεις τους!!!!



3ο Γενικό Λύκειο Νίκαιας

Το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε από τις μεγάλες φωτιές στην Αττική στην Εύβοια και την Πελοπόννησο, που πήραν διαστάσεις εθνικής τραγωδίας. Η σκέψη ότι η σχολική κοινότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει παθητικός θεατής μιας τέτοιας κατάστασης, μας οδήγησε στην απόφαση να αδελφοποιηθούμε με το Λύκειο Πελοπίου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, για να εκφράσουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον και την υποστήριξή μας προς τα παιδιά, που οι στιγμές που έζησαν θα τα σημαδεύουν σε όλη τη ζωή τους.

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Νίκαιας, οι γονείς και καθηγητές, αισθάνθηκαν την ανάγκη να δηλώσουν την παρουσία τους δίπλα στους δοκιμαζόμενους της περιοχής, με μια συμβολική κίνηση. Μετά από άμεση ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας αγοράστηκαν σχολικές τσάντες και γραφική ύλη για όλους τους μαθητές του Λυκείου Πελοπίου, που παραδόθηκαν από κλιμάκιο καθηγητών του Σχολείου μας, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Ασημάκη Οικονομίδη, την ημέρα του αγιασμού.

Θεωρήσαμε ότι η παρουσία μας εκεί ήταν επιβεβλημένη, γιατί πιστεύουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη μορφή και να μη μένει στα λόγια. Παράλληλα το ταξίδι μέχρι εκεί και η επαφή μας με τα παιδιά και του καθηγητές του Σχολείου, μας συγκλόνισε, γιατί συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος της καταστροφής, τόσο στο τοπίο, όσο και στα πρόσωπά τους.

Με την υπόσχεση ότι η επαφή μας δεν θα σταματήσει εδώ, χαιρετίζουμε για μια ακόμη φορά τους μαθητές και τους καθηγητές του Λυκείου Πελοπίου και τους ευχόμαστε κουράγιο για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που τους περιμένουν.

Με την πεποίθηση ότι από όλη αυτή τη διαδικασία θα βγούμε όλοι ωφελημένοι, σας στέλνουμε την αγάπη μας

Οι μαθητές και καθηγητές του 3ου Λυκείου Νίκαιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: