Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν.ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ

Από: Γυμνάσιο Νέας Φιγαλείας

Προς: Πρωτοβουλία Εκπ/κών Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας & Δ/νση Δ. Ε. Ν.
Ηλείας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Θεωρούμε χρέος μας να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την έμπρακτη συμπαράστασή σας σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας, με την ευγενική προσφορά των αναγκαίων σχολικών ειδών, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και για την πρόσφατη δωρεά ενός DVD στη Βιβλιοθήκη του Γεν. Λυκείου Ν. Φιγαλείας, που θα καλύψει και τις ανάγκες των δικών μας μαθητών.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την ευαισθησία σας και την άμεση κινητοποίησή σας. Πραγματικά, παραδίδετε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Σας ευχόμαστε υγεία, δύναμη και κουράγιο, προκειμένου να συνεχίσετε το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο σας.
Νέα Φιγαλεία, 19/10/2007Η Διευθύντρια

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οι Μαθητικές Κοινότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007... Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑΑνεξάρτητη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Η ανεξάρτητη ομάδα της Πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών συνεχίζει το έργο της στηριζόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση & βοήθεια τόσο των πολιτών όσο και εταιρειών , φορέων και σχολείων .

Η εθελοντική ομάδα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (με τη στήριξη της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ ) έχει επιτύχει έως τώρα τα εξής :

ενώ οι φωτιές έκαιγαν ακόμα και εως την έναρξη των σχολείων , οι εθελοντές εκπαιδευτικοί κατορθώσαμε άμεσα & υπεύθυνα να συγκεντρώσουμε και να διανείμουμε σε περισσότερα από 120 σχολεία και 5.000 παιδιά σχολικό υλικό (τσάντες και όλη την απαραίτητη γραφική ύλη για τη σχολική χρονιά

στηρίξαμε πυρόπληκτες & άπορες οικογένειες πάλι με υλικό όπως ρούχα , παιχνίδια, κλινοσκεπασματα, κλπ κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθώς μέρα με τη μέρα καταγράφουμε τις ανάγκες μέσα από τα σχολεία μας και σε συνεργασία με την Εκκλησία.

συνεργαζόμαστε επίσης με φορείς όπως το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ , τον ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ (ιατροκοινωνική φροντίδα για τσιγγάνους Δ.Γαστούνης) κλπ, την Act4People, την Action Aid, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Λακωνίας, για την παροχή βοήθειας σε σχολεία και χωριά.

Με τη συνεργασία επίσης της Β/θμιας Διεύθυνσης, των διευθυντών και των καθηγητών των σχολικών μονάδων προχωρήσαμε σε καταγραφή των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή στα Γυμνάσια και Λύκεια των πυρόπληκτων περιοχών. Αυτή τη στιγμή οργανώνουμε ένα δίκτυο για την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού απευθείας στα πυρόπληκτα σχολεία, βάσει των αναγκών που έχουν δηλώσει. ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ DVDκαι τις φωτογραφικές μηχανές που ζητήθηκαν, τα οποία και θα διανεμηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης έχουμε χορηγία και για τις ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που έχουν ζητηθεί από σχολεία της Β/θμιας (για τους προαύλιους & εσωτερικούς χώρους ) και θα προχωρήσει σύντομα η εγκατάσταση τους.

Μεγάλη προτεραιότητα για εμάς αποτέλεσε και η ενίσχυση των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Εχουμε ήδη καταγράψει τις ανάγκες των σχολείων και έχουμε καταφέρει τα εξής :

*Ηδη και μόνο μέσα από τις προσφορές και τις αποστολές βιβλίων ( που είχαμε ζητήσει από τέλη Αυγούστου ) συγκεντρώσαμε και διακινήσαμε τόσο στη Β/θμια όσο και στη Α/θμια αλλά και σε πυρόπληκτες οικογένειες πάνω από 2.500 βιβλία .

** Η Σύμβουλος Αγγλικών του νομού η κα ΜΠΙΝΤΑΚΑ επίσης έχει επικοινωνήσει με τους εκδοτικούς οίκους ξενόγλωσσων βιβλίων και εξασφάλισε τα ξενόγλωσσα βιβλία του νομού μας να διατεθούν δωρεάν

*** Τέλος συνεχίζεται η αποστολή βιβλίων από όλη την Ελλάδα τόσο από φορείς όσο και από ιδιώτες και έμπορους ώστε να εξοπλιστούν επαρκώς τα σχολεία σε βιβλία . Εχουμε επικοινωνήσει ήδη με πολλούς οίκους, αλλά τρέχει και μια μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με την ομάδα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ώστε να συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος βιβλίων μέχρι το Σάββατο 27/10 και να αποσταλεί ως το τέλος του μήνα στα σχολεία .

****Από την ομάδα μας επίσης έχουν κατατεθεί προτάσεις σε φορείς για δωρεά με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων βιβλιοθηκών (με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, γραφεία, ραφιέρες κτλ), κατά το πρότυπο των βιβλιοθηκών «Πύλος» και αναμένουμε τις απαντήσεις.

Φέραμε επίσης σε επαφή σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα με σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών προκειμένου να αδερφοποιηθούν και να προσφέρουν βοήθεια τόσο σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και στους μαθητές και τις οικογένειες τους. Ήδη πολλές από αυτές επισκέφθηκαν ή προτίθενται να επισκεφτούν άμεσα τις πυρόπληκτες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα έως τώρα έχουμε τις εξής συνεργασίες:


Β/Θμια

 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ αδελφοποιήθηκε με το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΝΕΛΛΟΥ & ΘΕΟΔΟΤΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ αδελφοποιήθηκε με ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΠΑΝΗ στο ΚΙΛΚΙΣ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ αδελφοποιήθηκε με ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΟΥΜΕΡΟΥ αδελφοποιήθηκε με ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΛΚΙΝΟΟΣ,Κέρκυρας
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ αδελφοποιήθηκε με ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΣ στη ΛΕΣΒΟ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ το ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ και θα έρθει σε επαφή και με τα σχολεία του ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ ήταν το πρώτο σχολείο που αδελφοποιήθηκε με το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ αδελφοποιήθηκε με το 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΛΑ αδελφοποιήθηκε με το ΙΔΙΩΤΙΚΟ CAMPION .
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ αδελφοποιήθηκε με το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ αδελφοποιήθηκε με τα εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ
 • ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ ήταν από τα πρώτα που αδελφοποιήθηκε με το 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (που μας επισκέφτηκε την ημέρα του αγιασμού ) και τώρα ακολουθούν και τα εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ .

Υπάρχουν και άλλα σχολεία που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας (Κολλέγιο Ψυχικού, Λεόντιος.........) και θα προχωρήσουμε και σε άλλες αδελφοποιήσεις ώστε τα σχολεία μας να λάβουν τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια και υποστήριξη.

 • Συνεργαζόμαστε επίσης με φορείς για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν το περιβάλλον, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό.
 • Με απώτερο σκοπό το περιβάλλον στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε με τη βοήθεια φορέων όλο εκείνο το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του νομού .


Το blog της πρωτοβουλίας μας όπου βρίσκονται όλες οι πληροφορίες για τη προσπάθειά μας είναι το http://sxoleiaileia.blogspot.com

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράστασή σας


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Ελένη Παπαδοπούλου , Εκπαιδευτικός Ν. Ηλείας

Χριστίνα Λόη , Εκπαιδευτικός Ν.Ηλείας

τηλ > 6944860451 , 26210-83033 (08.00-14.00)

email : Christina_loh_1972@yahoo.gr

Αντώνης Αντωνόπουλος , Ζαφειροπούλου Βάσω , Παναγιώτης Μαντάς , Ματούλα Μενεγή , Μαρία Δημητριάδου , Κώστας Σεβεντεκίδης , Μαρία Μπίρμπα , Αντώνης Σπανός , Πηνελόπη Παπουτσάκη

Τάκης Λάζος , και άλλοι εθελοντές εκπαιδευτικοί