Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής!Τι κάνουμε τώρα;

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών
β/θμιασ ekπ/σησ Νομού Ηλείας
Ομάδα Εκπαιδευτικών Νομού Ηλείας, η πλειοψηφία των οποίων διδάσκουμε σε σχολεία των περιοχών που έχουν πληγεί, παίρνουμε την πρωτοβουλία και οργανώνουμε δίκτυο παροχής άμεσης βοήθειας στους μαθητές των σχολείων των καμένων περιοχών.
Στις 11 Σεπτεμβρίου που αρχίζουν τα σχολεία και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καταλαβαίνετε πως κανένας από εμάς δεν μπορεί να ζητήσει από τους μαθητές να αγοράσουν ούτε ένα τετράδιο, ούτε ένα μολύβι. Η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής στις περισσότερες σχολικές μονάδες επίσης δεν βοηθάει καθόλου το εκπαιδευτικό μας έργο, που αυτή τη στιγμή αποκτά τεράστιο βάρος. Για τα επόμενα χρόνια οι εκπαιδευτικοί των σχολείων όλων αυτών των περιοχών καλούνται να στηρίξουν τόσο τους μαθητές τους όσο και τις τοπικές κοινωνίες, να δώσουν ελπίδα και όραμα, να δώσουν την παιδεία που χρειάζεται, ώστε και η τωρινή και η επόμενη γενιά να μορφωθούν, να προοδεύσουν, να δημιουργήσουν και να φτιάξουν πάλι τον τόπο τους ακόμη καλύτερο.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή μας την προσπάθεια προσφέροντας:
* ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ( αν είναι εύκολο έτοιμες τσάντες με κασετίνες , μολύβια,,τετράδια κλπ)
* ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ώστε να γίνουν τα σχολεία κέντρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τις πληγείσες περιοχές ( πχ dvd, τηλεοράσεις , προτζέκτορες, οθόνες, computer κλπ )
* ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ( πχ ράφια , καρέκλες , βιβλία )
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, που θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν και ζουν. 
       
Μπορείτε να στέλνετε τις προσφορές σας στο
2ο ΤΕΕ – ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΛΩΝΗ
ΤΚ 27100
ΠΥΡΓΟΣ
Την πρωτοβουλία μας στηρίζει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες στο τηλέφωνο 26210-83033 (08.00-14.00), 6944860451 στην κα Χριστίνα Λόη, εκπαιδευτικό Ν. Ηλείας, email: Christina_loh_1972@yahoo.gr.
Τα σχολικά είδη αποτελούν άμεση ανάγκη και πρέπει να σταλούν σύντομα, ώστε να μπορέσουν να βρίσκονται στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα αγιασμού.
Μετά από καταγραφή των αναγκών των σχολείων και των μαθητών, εμείς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών θα το μοιράσουμε μέσα από τα σχολεία στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Η κάθε προσφορά θα διοχετευθεί σε συγκεκριμένο σχολείο που έχει ανάγκη, για το οποίο θα ενημερωθείτε μόλις γίνει η διανομή.
Στα σχολεία χρειαζόμαστε επίσης ψυχολόγους που θα ενημερώσουν τους καθηγητές των σχολικών μονάδων σε θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων που βιώνουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και σε θέματα ειδικής παιδαγωγικής για τον παιδαγωγικό χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.
Απαιτείται επίσης η συνδρομή ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά , οι οικογένειες τους και οι τοπικές κοινότητες για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να μπορέσουν τα δάση να ξαναζήσουν , τα χωράφια να ξαναγίνουν παραγωγικά , τα ζώα να αναπαραχθούν . Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ο κόσμος ενημέρωση και παιδεία ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή και να αποφευχθούν μεγαλύτερες καταστροφές στο περιβάλλον από ανθρώπινη αμέλεια και άγνοια.
Ευπρόσδεκτη είναι και οποιαδήποτε άλλη προσφορά σε υλικό ή συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να αφορούν τα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες και άπτονται θεμάτων πολιτισμού, αθλητισμού, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και παιδείας γενικότερα.
Καλούμε τους συναδέρφους των άλλων νομών που έχουν επίσης πληγεί να προχωρήσουν σε αντίστοιχη δράση. Είμαστε στη διάθεση τους για οποιαδήποτε βοήθεια και σε περίπτωση που το υλικό που θα σταλεί σε εμάς υπερκαλύπτει τις ανάγκες θα διοχετευθεί απευθείας στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε άλλες πληγείσες περιοχές.
Επειδή θα είμαστε σε αυτά τα σχολεία και όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας , και όταν θα έρθουν οι πρώτες βροχές και ο χειμώνας , και όταν θα μειώνεται ο αριθμός των μαθητών γιατί οι οικογένειες θα φεύγουν αναζητώντας καλύτερη ζωή, επειδή θα είμαστε εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ περιμένουμε την ανταπόκριση σας.