Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Β/ΘΜΙΑΣ EKΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Ομάδα Εκπαιδευτικών Νομού Ηλείας, η πλειοψηφία των οποίων διδάσκουμε σε σχολεία των περιοχών που έχουν πληγεί, πήραμε την πρωτοβουλία και οργανώσαμε δίκτυο παροχής άμεσης βοήθειας στους μαθητές των σχολείων των καμένων περιοχών.
Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα σχολεία μας και προσφέραμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας και το το χρόνο μας ώστε να καλύψουμε βασικές ανάγκες των μαθητών μας , των σχολείων μας , των οικογενειών τους που περνούν δύσκολες ώρες και που ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΤΗΤΕΣ & ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ .
Καλέσαμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή μας την προσπάθεια προσφέροντας:
* ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ . ΚΑΛΥΨΑΜΕ ΗΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΓΚΟ ΑΝΑΓΚΩΝ (ακολουθεί λίστα μέχρι τις 13//09 που θα ενημερωθεί άμεσα)
* ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ώστε να γίνουν τα σχολεία κέντρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τις πληγείσες περιοχές ( πχ dvd, τηλεοράσεις , προτζέκτορες, οθόνες, computer κλπ )
* ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ( πχ ράφια , καρέκλες , βιβλία )
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, που θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν και ζουν.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ > 2ο ΤΕΕ – ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ , ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΛΩΝΗ , ΤΚ 27100 , ΠΥΡΓΟΣ
ΤΑ ΚΤΕΛ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ!

Όπως υποσχεθήκαμε όμως θα υπάρξουν δράσεις και δραστηριότητες σε πολλά επίπεδα όπως :
* ψυχολόγους που θα ενημερώσουν τους καθηγητές των σχολικών μονάδων σε θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων που βιώνουν αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και σε θέματα ειδικής παιδαγωγικής για τον παιδαγωγικό χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.
*ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ σε ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά , οι οικογένειες τους και οι τοπικές κοινότητες για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να μπορέσουν τα δάση να ξαναζήσουν , τα χωράφια να ξαναγίνουν παραγωγικά , τα ζώα να αναπαραχθούν . Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ο κόσμος ενημέρωση και παιδεία ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή και να αποφευχθούν μεγαλύτερες καταστροφές στο περιβάλλον από ανθρώπινη αμέλεια και άγνοια.
*οποιαδήποτε άλλη προσφορά σε υλικό ή συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να αφορούν τα σχολεία και τις τοπικές κοινωνίες και άπτονται θεμάτων πολιτισμού, αθλητισμού, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και παιδείας γενικότερα.
- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
- ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΗΔΗ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
************ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ , ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ , ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ********************

Σε αυτό το στάδιο λοιπόν καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού μας , καθώς και εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές που μπορούν να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους ακόμα και τα Σαββατοκύριακα να συνδράμουν σε αυτή μας τη προσπάθεια που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων μας.
Χρειαζόμαστε άτομα που θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς εθελοντές μας που όλη αυτή τη περίοδο έχουν προσφέρει τεράστιο έργο και έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΝΟΜΟΥ .
Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικούς που να αποδείξουν ότι ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ .

Χρειαζόμαστε εθελοντές – εκπαιδευτικούς που θα μπορέσουν να βοηθήσουν
Α. στο χώρο διαχείρισης του υλικού που καταφτάνει και πρέπει να μοιραστεί στα σχολεία
Β. μέσα στα σχολεία και να αναλάβουν δράσεις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές
Γ. μέσα στα σχολεία για καταγραφή των αναγκών των σχολείων ώστε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο να μπορούμε να συμβάλλουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανάγκες

Επειδή θα είμαστε σε αυτά τα σχολεία και όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας , και όταν θα έρθουν οι πρώτες βροχές και ο χειμώνας , και όταν θα μειώνεται ο αριθμός των μαθητών γιατί οι οικογένειες θα φεύγουν αναζητώντας καλύτερη ζωή, επειδή θα είμαστε εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ περιμένουμε την ανταπόκριση σας.

Ελένη Παπαδοπούλου
Εκπαιδευτικός Ν. Ηλείας

Χριστίνα Λόη
Εκπαιδευτικός Ν.Ηλείας
Τηλ : 69944860451
Email : Christina_loh_1972@yahoo.gr

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΣΙΩΝ




ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ...ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών που πήρε την πρωτοβουλία να αναπτύξει δράσεις με επίκεντρο τα σχολεία, όταν ακόμη οι φωτιές καίγανε τον τόπο ανακοινώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε σχολικές τσάντες και σχολικά είδη στα ακόλουθα σχολεία:

· Δημοτικό Κλινδιάς

· Δημοτικό και Νηπ/γείο Κουτσοχέρας

· Δημοτικό Χελιδονιού

· Δημοτικό και Νηπ/γείο Κολυρίου

· Δημοτικό Σιμόπουλου

· Νηπ/γείο Μιράκας

· Δημοτικό Αχλαδινής, Λάλα, Πέρσαινας

· Νηπ/γεία Δήμου Φολόης (Κούμανι, Λάλα, Πέρσαινα, Νεμούτα)

· Νηπ/γείο και Δημοτικό Λανθίου

· Δημοτικό Καράτουλα

· Νηπ/γείο και Δημοτικό Αρβανίτη

· Δημοτικό Ζαχάρως

· Δημοτικό Αγ. Φιλοθέης

· Νηπ/γείο Βαρβάσαινας

· ΔημοτικόΠελοπίου

· Δημοτικό Πλατάνου

· Δημοτικό Σαλμώνης

· Δημοτικό Σιμόπουλου

· Δημοτικό Γούμερου

· Δημ. Ν. Φιγαλείας

· Δημ. Και Νηπ/γείο Ώλενας, Διάσελλων , Μουζάκι, Χειμαδιού

· Δημοτικό Φασκομηλιάς

Γυμνάσια

· Εφύρας,

· Σιμόπουλου,

· Κεραμιδιάς,

· Βούναργου,

· Ζαχάρως,

· Πελοπίου,

· Ν. Φιγαλείας,

· Αρχαίας Ολυμπίας,

· Κρεστένων,

· Καράτουλα ,

· Ανδρίτσαινας,

· Λάλα,

· Καλλιθέας,

· Γούμερου.

Λύκεια

· Ζαχάρως,

· Βούναργου,

· Σιμόπουλου,

· Ν. Φιγαλείας,

· Κρεστένων,

· ΤΕΕ Κρεστένων,

· Ανδρίτσαινας,

· Καράτουλα,

· Λάλα,

· Πελοπίου.

Συνολικά έχουν διατεθεί σχολικές τσάντες γεμάτες με τα απαραίτητα σχολικά είδη σε 3000 μαθητές περίπου Νηπ/γείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί σχεδόν το 100% των σχολείων των πυρόπληκτων περιοχών. Το κάθε σχολείο εκτός από τις τσάντες για τους μαθητές του παραλαμβάνει και μία κούτα με επιπλέον σχολικό υλικό (τετράδια, στυλό κτλ.), το οποίο θα μπορεί να διανέμει στους μαθητές του ανάλογα με τις ανάγκες τους και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εκτός από τα είδη που προαναφέραμε έχουμε διανείμει επιπλέον στα σχολεία βιβλία, υλικοτεχνικό εξοπλισμό (DVD, computer, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές) και παιχνίδια στα Νηπιαγωγεία.

Θέλουμε να διευκρινήσουμε πως η ομάδα μας αποτελείται από εθελοντές εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ηλείας, δεν διαχειρίζεται χρήματα και δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές παρατάξεις ή συνδικαλιστικά όργανα. Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς ήδη σχεδιάζουμε σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στα σχολεία μας.